Stearik asit

Stearik asit

Stearik asit, 18 karbon dalına sahip doymuş bir yağ asididir. Stearik asit, mumların, plastiklerin, gıda takviyelerinin, yağ macunlarının ve kozmetiklerin yapımında ve ayrıca kauçuğun yumuşatılmasında çok faydalı ve faydalı bir maddedir. Bu maddenin aynı zamanda sabunları, özellikle bitkisel yağlarla yapılan sabunları sertleştirmek için de kullanıldığını belirtmekte fayda var.

Stearik asit türleri:

  • Kozmetik dereceli stearik asit
  • Kauçuk sınıfı stearik asit

 

Stearik asit uygulaması:

  • -Sabun üretimi için endüstriyel kullanım (stearik asidin sodyum veya potasyum tuzu sabunların bir parçasıdır)
  • -Sodyum asetat, magnezyum asetat, kalsiyum kurşun asetat, kurşun asetat, alüminyum kurşun asetat, demir asetat ve potasyum stearat dahil olmak üzere asetatlar üretmek.
  • -yağda çözünen boya çözücüler olarak
  • -Renkli kalemler için yağlayıcı madde
  • -Stencil aydınlatma maddesi
  • -Stearik asit gliserit emülgatör
  • -PVC boru, levha, profil ve film üretimi
  • -İyi yağlama ve mükemmel ışık ve ısı stabilitesine sahip PVC termal stabilizatörler.
  • -Birçok bitkisel yağın koyulaştırılmasında emülgatör ajan olarak
  • -Havai fişeklerde alüminyum ve demir metal tozlarını kaplamak için
  • – Sertleştirici madde olarak mum imalatında ve üretiminde
  • -Kozmetik imalatı (krema yapımında stearik asit)
  • -ilaç
  • – Sabun ve deterjanların yıkanması
  • -Yağlayıcılar
  • -Plastifiyanlar
  • -kalıp ayırıcı maddeler
  • -Sürfaktanlar
  • -Kauçuk vulkanizasyon hızlandırıcı
  • -Su geçirmez ajan
  • -Metal yüzdürme maddeleri
  • -Yumuşatıcılar
  • -Organik kimyasallar
  • -Kişisel Bakım ürünleri
  • -tarım
  • -Hayvancılık ve kümes hayvanları yemi
  • – tekstil sektöründe her türlü yumuşatıcıyı üretmek için hint yağında
  • -Kauçuk endüstrisinde kauçuğun daha fazla yumuşatılması amacıyla kauçuk kalitesinde stearik asitten

 

 

Share on