Stearin turşusu

Stearin turşusu

Stearin turşusu 18 karbon budağı olan doymuş yağ turşusudur. Stearin turşusu şam, plastik, qida əlavələri, yağ pastaları və kosmetika istehsalında, həmçinin rezin yumşaldılmasında çox faydalı və faydalı bir maddə kimi. Qeyd etmək lazımdır ki, bu maddə sabunları, xüsusən də bitki yağı ilə hazırlanan sabunları sərtləşdirmək üçün də istifadə olunur.

Stearin turşusunun növləri:

  • Kosmetik dərəcəli stearin turşusu
  • Kauçuk dərəcəli stearin turşusu

Stearin turşusunun tətbiqi:

  • -Sabun istehsalı üçün sənaye istifadəsi (stearin turşusunun natrium və ya kalium duzu sabunların bir hissəsidir)
  • -Natrium asetat, maqnezium asetat, kalsium qurğuşun asetat, qurğuşun asetat, alüminium qurğuşun asetat, dəmir asetat və kalium stearat daxil olmaqla asetatlar istehsal etmək.
  • -yağda həll olunan boya həllediciləri kimi
  • -rəngli karandaşlar üçün sürtkü agenti
  • – Stencil işıqlandırma agenti
  • -Stearik turşu qliserid emulqatoru
  • -PVC boruların, təbəqələrin, profillərin və plyonkaların istehsalı
  • -Yaxşı yağlama və əla işıq və istilik sabitliyinə malik PVC termal stabilizatorlar.
  • -Bir çox bitki yağlarının qatılaşdırılmasında emulqator kimi
  • -Alüminium və dəmir metal tozlarını örtmək üçün atəşfəşanlıqda
  • -Sərtləşdirici vasitə kimi şamların istehsalı və istehsalında
  • – Kosmetika istehsalı (krem hazırlanmasında stearin turşusu)
  • -dərman
  • – Yuyucu sabunlar və yuyucu vasitələr
  • – Sürtkü yağları
  • – Plastifikatorlar
  • – qəlib çıxaran maddələr
  • – Səthi aktiv maddələr
  • -Rezin vulkanizasiya sürətləndiricisi
  • -Su keçirməyən agent
  • -Metal flotasiya agentləri
  • -Yumşaldıcılar
  • -Üzvi kimyəvi maddələr
  • – Şəxsi qulluq məhsulları
  • -Kənd təsərrüfatı
  • -Heyvandarlıq və quş yemi
  • -tekstil sənayesində hər cür yumşaldıcılar istehsal etmək üçün gənəgərçək yağında
  • -Kauçuku daha çox yumşaltmaq üçün rezin sənayesində rezin dərəcəli stearin turşusundan

Share on